Mario Gomez
0

"Nogometaši-homoseksualci, priznajte svoje sklonosti"

Totalsport
Mario Gomez (Foto: AP)
Mario Gomez (Foto: AP)
U intervjuu njemačkom sedmičniku Bunteu napadač minhenskog Bayerna Mario Gomez pozvao je sve nogometaše istospolne seksualne orijentacije da javno priznaju sklonosti.

Centarfor njemačke nogometne reprezentacije u duhu dobro osviještenog i odgovornog građanina rekao je da mu ne bi smetali s<igrači-homoseksualci:

"Homoseksualnost danas više nije predmet tabua. Igrači koji se tako osjećaju trebali bi to javno priznati i početi igrati oslobođeni od tereta skrivanja", rekao je 25-godišnji igrač.

"U Njemačkoj imamo visokopozicionirane ljude na javnim funkcijama, poput ministra vanjskih poslova Guida Westerwellea ili gradonačelnika Berlina Klausa Wowereita, koji su hrabro istaknuli vlastitu homoseksualnost. Mislim da bi stoga i profesionalni nogometaši trebali skupiti hrabrosti učiniti isto."

Jedini nogometaš koji je u Njemačkoj priznao sklonost muškarcima je Markus Urban (39), nekad velika nada istočnonjemačkog nogometa i bivši igrač Rot-Weißa iz Erfurta, koji je zbog svojih osjećaja prekinuo obećavajuću karijeru. Prije tri je godine objavio vlastitu biografiju pod naslovom "Igrač skrivača".