Velika želja za tri boda
0

Nogometaši Čelika uvjereni u pobjedu protiv tradicionalno neugodne Krupe

Piše: E. M.
Dino Bevab i Bakir Šerbo (Foto: E. M./Klix.ba)
Dino Bevab i Bakir Šerbo (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Čelika će u nastavku BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju ugostiti ekipu Krupe, a Zeničani se nadaju da će ih u trećem susretu uspjeti pobijediti.

Bakir Šerbo, pomoćni trener Čelika, na današnjoj konferenciji za novinare u sklopu 12. kola BH Telecom premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine je kazao da ih sutra očekuje teška utakmica protiv protivnika koji ima kvalitet i koji je nezgodan na terenu.

"Bez obzira na njihov kvalitet, nama su sutra bitna samo tri boda kako bismo pobijedili i ostali na vrhu tabele. Vraćaju nam se Jamak i Karamatić, a Salčinovića i Jurine neće biti u rosteru zbog povreda. Nadam se da ćemo uz maksimalnu borbenost i kvalitet doći do tri boda", kazao je Šerbo.

Dodao je da im je pristup na svim utakmica na visokom nivou te da su raniji porazi protiv Krupe u prvenstvu i Kupu BiH rezultat neuhodanosti ekipe.

"U Kupu BiH smo pokušali neke taktičke varijante, ali se nisu pokazale kao dobre. Mislim da ćemo sutra uzeti tri boda i ostati u vrhu tabele. Realizacija nam je najveći problem, bez problema dolazimo do šesnaesterca, ali problem nam je realizacija. Na treninzima pokušavamo popraviti taj segment i nadam se da ćemo uskoro postizati više golova", dodao je Šerbo.

Bek Čelika Dino Bevab je kazao kako njegov tim poznaje kvalitete Krupe koja im već godinama ne leži u igri.

"Znamo kvalitete Krupe koja već nekoliko godina ne leži Čeliku u igri. Poraz u Kupu BiH nam je opomena i to ćemo im pokušati vratiti. Mi moramo igrati kao tim na terenu. Oni su čvrsta ekipa koja zna kako da igra na terenu, čekaju kontranapade i da protivnik izgubi loptu. Moramo biti dobri kao tim, čvrsta ekipa, a to smo pokazali tako što u osam kola imamo samo jedan poraz i mislim da ćemo to zadržati", zaključio je Bevab.

Utakmica Čelika i Krupe na rasporedu je sutra u 16 sati na Bilinom Polju.