Na Bilinom Polju
5

Nogometaši Čelika u nedjelju preko Borca žele popraviti poziciju na tabeli

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Nogometaši Čelika nakon nove suspenzije koja je uspješno okončana prije dva dana na domaćem terenu u sklopu 18. kola će ugostiti ekipu Borca od koje žele na domaćem terenu uzeti puni plijen.

Pomoćni trener Igor Jović je kazao kako je Borac kvalitetna ekipa koja je možda i vodeća po igri i rezultatima u Premijer ligi.

"Imaju dobar individualni kvalitet kojim igrači mogu riješiti utakmicu. Imamo dobre informacije o njima, napravili smo analizu i znamo odakle vreba opasnost. Ovdje, na posljednjoj utakmici pred našim igračima, želimo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu i uzeti tri boda", kazao je Jović.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Dodao je da su svi igrači spremni za nastup, a nešto slabije proteklih dana trenirao je Huseinbašić koji je bio bolestan. Jović je obrazložio da sva dešavanja u klubu utiču na igru i na terenu.

"Poslije svih stvari koje su se izdešavale, to utiče i na teren. Ne pravdamo se, ali ne želim se vraćati na ispričane priče. Najbitnija nam je utakmica protiv Borca, a uz dobar pristup ovdje ćemo uzeti tri boda", dodao je Jović.

Bojan Pavlović, golman Čelika, je kazao kako nisu u sjajnoj poziciji što se tiče bodova, ali da imaju priliku popraviti stanje na tabeli.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Imamo priliku u zadnja dva kola popraviti stanje na tabeli. S dvije pobjede čitava slika bi bila bolja. Dobro smo se spremali, analizirali Borac i nadamo se dobrom rezultatu", zaključio je Pavlović.

Utakmica Čelika i Borca na rasporedu je u nedjelju 1. decembra s početkom u 13 sati.