Borba za opstanak
22

Nogometaši Čelika s imperativom pobjede dočekuju ekipu Viteza na Bilinom Polju

Piše: E. M.
Detalj s konferencije za novinare (Foto: E. M./Klix.ba)
Boris Pandža
Nogometaši Čelika u nastavku sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju će ugostiti ekipu Viteza koja se nalazi na posljednjoj poziciji na tabeli.

Na današnjoj konferenciji za medije šef stručnog štaba NK Čelik Slaven Musa je izjavio kako su uspješno završili pripreme te da su kompletirali ekipu.

"Sreća nas je poslužila da nije bilo većih problema niti povreda igrača. Nakon današnjeg treninga odlučit ćemo kojih 11 će istrčati na teren. Sve ono što smo radili na pripremama nadam se da ćemo sutra pokazati na terenu. Nemamo mnogo izbora, imperativ pobjede i tri boda nam se nameću. Bez obzira na pritisak, mi smo dovoljno iskusni i kvalitetni da odgovorimo tim zadacima i nadam se da ćemo navijače obradovati s tri boda", izjavio je Musa.

Dodao je kako se danas nijedna ekipa, pa ni Vitez, ne smiju potcijeniti bez obzira na položaj na tabeli.

"Imao sam priliku da ih gledam u Mostaru protiv Veleža, ali sada je to nova ekipa, kao i naša. Međutim, mi smo realno kvalitetnija ekipa od Viteza i to moramo pokazati na terenu", izjavio je Musa te dodao da je podrška navijača od velikog značaja za igrače koji prvi put igraju na Bilinom Polju.

Prisutnima se obratio i Boris Pandža koji će u nastavku polusezone nositi dres Čelika. U svojoj izjavi medijima pred susret s Vitezom je kazao kako su pod psihološkim pritiskom, ali da su skoncentrisani na ono što moraju uraditi.

"Meni motiva nikada ne manjka, a jedva čekam da počne prvenstvo i utakmice te da se Čelik pokaže u pravom svjetlu. Mislim da smo spremni za sutrašnju utakmicu i da ćemo ostvariti ono što se od nas očekuje. Jesmo pod psihološkim pritiskom jer je prva utakmica ujedno i najteža za nas igrače, ali smo skoncentrisani na ono što trebamo raditi. Svjesni smo okolnosti u i oko kluba, i ako budemo skoncentrisani ne sumnjam u tri boda", zaključio je Pandža.