Na spisku 27 imena
29

Nogometaši Čelika putuju u Tursku, igrači koji su tužili klub od danas slobodni

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Crno-crveni s Bilinog Polja danas su otputovali na pripreme u Antaliju gdje će boraviti do 10. februara kada je planiran povratak u Zenicu i generalna provjera, kako je planirano, s banjalučkim Borcem.

Devet igrača koji su tužili NK Čelik od danas su slobodni, potvrđeno je za Klix.ba.

Na spisku šefa stručnog štaba NK Čelik Umita Ozata nalazi se 27 igrača i to: Bojan Pavlović, Adis Nurković, Hanan Sejmen, Mirnes Mešić, Ante Blažević, Almir Ćubara, Vedran Vrhovac, Kenan Horić, Azur Mahmić, Domagoj Franjić, Haris Vardo, Vladimir Grahovac, Semir Bajraktarević, Fenan Salčinović, Selim Žuna, Nikola Bjeloš, Marko Perišić, Mile Vujašin, Ševkija Rešić, Ermin Huseinbašić, Semir Musić, Ajdin Mahmutović, Almir Aganspahić, Sanjin Klarić, Musa Keita, Armel Bradji i Cenaj Drilon.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Ozat je u izjavi za medije prije polaska u Tursku kazao kako je zadovoljan prvim dijelom priprema odrađenih u Ljubuškom te da će tokom priprema u Turskoj biti obavljena još dva transfera.

"Za sada sam zadovoljan stanjem u ekipi, a kada nam se priključe još dva igrača bit ćemo još jači. Međutim, morat ćemo još čekati da budemo još bolji", kazao je Ozat te dodao:

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Blažević i Franjić su s nama, sutra će nam se Franjić priključiti. Nemamo nikakvih problema. Tražimo jednog lijevog beka i ako budemo mogli još jednog centrafora to bi bilo odlično."

Kazao je i da su prije 15 dana dali ponudu Asimu Zecu koji im je kazao kako će igrati u Zenici, ako ne bude igrao u Turskoj. Međutim, tražio je vremena da razmisli o tome. S obzirom na to da je prošlo dosta vremena Ozat je kazao kako Čelik nikoga neće toliko čekati te da je Zec već sada bivša priča za Čelik.

Povratnik u NK Čelik je i Kenan Horić koji ima usmeno obećanje za potpisivanje ugovora, ali još uvijek zvanično na papiru nije dogovorio saradnju sa crno-crvenim klubom.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Tu sam s ekipom pa ćemo vidjeti kako će se odvijati situacija. Činjenica je da nam fali tri-četiri kvalitetna igrača kako bismo mogli razmatrati o opstanku. Atmosfera je na lijepom nivou kao da nikada nisam otišao. I dalje smatram da imam dosta toga pokazati, nisam sve rekao, imam 29 godina i još dosta toga mogu pokazat u Čeliku koji je moj klub, kod moje kuće i dat ću 200 posto na svakoj utakmici", izjavio je Horić.

Kako Klix.ba saznaje Nogometni savez Zeničko-dobojskog kantona devet nogometaša koji su tužili NK Čelik su dobili papire da su slobodni igrači te se sigurno neće priključiti crno-crvenima u Turskoj, a to su: Haris Dilaver, Anel Dedić, Ševko Okić, Nermin Jamak, Luka Miletić, Tarik Isić, Ljubiša Pecelj, Stipe Brekalo i Petar Raguž.