Nogomet
4

Nogometaši Čelika protiv Mladost DK žele agresivniju igru punu rizika

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika u sklopu posljednjeg regularnog kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju će ugostiti ekipu Mladosti Doboj kod Kaknja. Crno-crveni u utakmici protiv Mladosti računaju samo na tri boda koji bi nakon tri nerješena rezultata bio vjetar u leđa u Ligi za opstanak.

Šef stručnog štaba NK Čelik Nedim Jusufbegović je kazao kako će u utakmici protiv Mladost DK tražiti pobjedu i tri boda koja će biti od velikog značaja za zeničkog premijerligaša.

"Svaka naredna utakmica za Čelik je najvažnija, a ova nosi imperativ pobjede zbog tri vezana remija. Sada moramo tražiti pobjedu i tako se moramo postaviti. Mladost je jaka i kao tim i kao klub, a to su pokazali plasmanom u polufinale Kupa BiH. Igraju jako dobro u kontrama, ali i u igri prema naprijed. Bit će zahtjevna utakmica, ali i svaka druga u ovom djelu prvenstva za Čelik. Mi moramo tražiti pobjedu i tako ćemo se i postaviti. Smatramo da dobro radimo u proteklom periodu i učinit ćemo sve da budemo na potrebnom nivou", izjavio je Jusufbegović.

Za crno-crvene neće nastupiti Bojan Regoje zbog kartona, a upitan je i nastup Fenana Salčinovića koji ima manju povredu iz utakmice protiv Krupe na Vrbasu.

Prvotimac Čelika Aldin Šišić nastupao je za Mladost DK više od dvije godine, pa dok je i klub iz Kaknja vodio današnji trener Husref Musemić. Šišić ističe kako je Mladost DK poboljšala svoju igru naprijed te da nogometaši Čelika moraju pokazati veću želju za igru naprijed i rizikovati na terenu.

"Dobro poznajem tu ekipu jer sam gore igrao više od dvije godine. Oni su neugodan protivnik svima, a pogotovo nama u ovom trenutku. Poboljšali su igru prema naprijed, tokom utakmice stvore veliki broj šansi, ali i mi trebamo imati više volje prema naprijed i biti spremni za rizik kako bi dobili tri boda i napravili Ligu za opstanak što neizvjesnijom. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo tri vrijedna boda", izjavio je Šišić.

Nogometaši Čelika i Mladost DK na teren će izaći u šarenim štucnama kako bi nešto ranije obilježili 21. mart koji se u svijetu obilježava kao Međunarodni dan osoba sa Down sindromom.