Nogomet
12

Nogometaši Čelika pobjedom nad Cibalijom zaključili pripreme u Međugorju

Piše: E. M.
Pobjednički gol Emira Jusića (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika danas su pobjedom nad Cibalijom rezultatom 1:0 zaključili pripreme u Međugorju pred početak drugog dijela sezone BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine.

Izabranici šefa stručnog štaba NK Čelik Nedima Jusufbegovića u proteklom periodu odigrali su pet utakmica i upisali tri pobjede i dva neriješena rezultata. U današnjoj utakmici treću pobjedu Zeničanima donio je kapiten Emir Jusić koji je istakao kako je zadovoljan odrađenim pripremama u Međugorju.

"Svaki igrač je dao svoj maksimum, a odigrali smo dobro i na kraju pobijedili Cibaliju. Prva polusezona je bila za zaborav, a što se tiče utakmice sa Zrinjskog to je jedna od bitnijih utakmica. Sigurno je da nije jedina, ali bitno je da početak prvenstva otvorimo kako treba i ići ćemo na pobjedu", izjavio je Jusić.

Pripremama u Međugorju odradio je i bivši nogometaš Čelika Aldin Đidić koji bi uskoro trebao ponovo zaigrati u Čeliku ukoliko riješi papirologiju sa Slobodom.

"Pripreme smo odradili izvanredno, a svaki igrač je imao priliku da dokaže koliko je sposoban nositi dres Čelika. Naše ambicije su da u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Još je bodova u igri, a nama je najbitnije da ih osvojimo što više kako bismo ispravili greške", poručio je Đidić.

Šef stručnog štaba NK Čelik Nedim Jusufbegović nakon utakmice sa Cibalijom je istakao kako su zadovoljni odrađenim pripremama u Međugorju.

"Svim igračima sam dao priliku da odigra svoju minutažu u utakmicama. Zadovoljan sam u momentima kada protivnik ima loptu u nogama, ali imamo želju i agresivnost koja će nam biti potrebna. U igri prema naprijed imamo problema, ali to će doći s vremenom. U ovom trenutku najbitnije je da osvajamo bodove i opstanemo u ligi", kazao je Jusufbegović.

Salčinović, Stokić i Islamagić su zbog povreda izostali tokom priprema u Međugorju zbog čega nisu igrali sa ekipom, ali Jusufbegović se nada da će se uskoro oporaviti i vratiti u ekipu u najboljoj formi.

Generalna proba Čelika bit će odigrana u Zenici 18. februara sa ekipom Kozare.