Glavni cilj opstanak
211

Nogometaši Čelika otputovali na pripreme u Antaliju

Piše: E. M.
Nogometaši Čelika (Foto: E.M./Klix.ba)
(Foto: E.M./Klix.ba)
Zenička premijerligaška ekspedicija od 24 igrača danas je s Bilinog Polja otišla na 14-dnevne pripreme u Antaliju gdje će odigrati tri utakmice protiv ekipa iz Makedonije, Rumunije i Ukrajine.

Vidno raspoloženi nogometaši Čelika nakon dugo vremena danas su otišli na pripreme van Bosne i Hercegovine. Teška vremena zeničkog premijerligaša čini se da su prošlost, a istog mišljenja je i kapiten Fenan Salčinović.

"Sada je sve dobro s obzirom na to da gore sigurno ne može biti. Sada stvari idu nabolje, došla su nam premijerligaška pojačanja koja će nam sigurno pomoći u borbi za opstanak. Na nama je da se skoncentrišemo na pripreme i naš cilj, a ostale stvari nas ne zanimaju. O drugim stvarima koje trebaju da nas prate brigu će preuzeti uprava kluba", izjavio je Salčinović te dodao:

"Pripreme u Antaliji su sigurno napredak s obzirom na to da nismo imali pripreme, a i kada smo imali to je bilo u Maglaju".

Salčinović smatra da je svaki novi član crno-crvene zajednice dobrodošao.

"Znate kako smo se okupljali ljetos i ko je igrao, to je zaista bilo smiješno. Sada želimo razmišljati o opstanku, a ljudi koji vode klub neka slažu igrački kadar. Drago mi je da su svi uslovi osigurani i nadam se da ćemo svi to iskoristiti na najbolji mogući način", zaključio je Salčinović.

Pomoćni trener Čelika Jasmin Džidić je izjavio da će u Antaliji ostati 14 dana te da će odigrati tri pripremne utakmice koje će biti od velikog značaja za nove igrače u zeničkom premijerligašu.

"Ovo je najvažniji dio priprema jer imamo dosta novih igrača koji trebaju da se uigraju i nastojat ćemo maksimalno iskoristiti ovih 12 dana. Imamo sedam-osam novih igrača, a u Antaliji će nam se priključiti stoper iz Kameruna i igrač iz Turske koji igra na poziciji veznog igrača, a kojeg je tražio trener Musa. Deficitani smo na poziciji lijevog bočnog igrača i još uvijek tragamo za takvim igračem", izjavio je Džidić.

Crno-crvenoj ekspediciji u Sarajevu će se priključiti još igrača te trener Slaven Musa koji će iz Mostara doći do glavnog grada odakle će s ekipom odletjeti u Antaliju.