15-dnevne pripreme
21

Nogometaši Čelika otišli na pripreme u Tursku, Salčinović i Dilaver još uvijek nisu produžili ugovore

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Čelika danas su s Bilinog Polja otputovali na 15-dnevne pripreme u Tursku, a na spisku crno-crvene ekspedicije nalazi se 25 igrača.

Iako je prvobitno njihov odlazak bio planiran u 14 sati, dva sata poslije nogometaši Čelika su otputovali u Sarajevo odakle će avionom nastaviti svoj put ka Turskoj gdje će obaviti pripreme za narednu sezonu u sklopu kojih će odigrati tri pripremne utakmice.

Na spisku se nalazi 25 imena i to: Bojan Pavlović, Adis Nurković, Fikret Karajbić, Almir Čubara, Vedran Vrhovac, Tarik Isić, Enio Zilić, Petar Raguž, Ivan Livaja, Pecelj Ljubiša, Marko Perišić, Nermin Jamak, Nikola Baban, Anel Dedić, Vladimir Grahovac, Selim Žuna, Ermin Huseinbašić, Ševkija Resić, Ševko Okić, Fenan Salčinović, Haris Dilaver, Almir Aganspahić, Nermin Hajdarević, Ante Blažević i Aidin Mahmutović.

Ševko Okić je prije odlaska kazao da je najbitnije što je kostur ekipe manje-više ostao isti, ali da je i klub ojačan provjerenim premijerligaškim igračima.

"Uvodni dio priprema smo odradili u Zenici i mislim da je to prošlo uredu, kao i upoznavanje s trenerom. Nadam se da ćemo se što bolje pripremiti u Turskoj. U odnosu na prošlu godinu smo dosta jači i možemo očekivati da budemo i bolji. Ove sezone ćemo napadati vrh i to nam je cilj”, kazao je Okić.

Ugovor s Čelikom nisu produžili Fenan Salčinović i Haris Dilaver, jedni od najboljih igrača, ali su ipak danas otputovali u Tursku s ekipom.

"Ugovor nisam potpisao, postoje neki usmeni dogovori i obećanja, ali ovdje su uvijek neka obećanja, ali Boga mi to ne bude tako. U Tursku idem na pripreme samo zbog kluba, navijača i grada jer sam razočaran pojedinim stvarima vezano za igrače koji ovdje imaju po 200 utakmica, ali ne mogu da se vrate u klub. Učinio sam sve što je do mene, stavio svoj obraz, ali ni to nije dovoljno kvazistručnjacima iz dalekih zemalja koji nama govore kako i šta treba da radimo”, kazao je Salčinović aludirajući na Emira Jusića koji je trebao zaigrati u crno-crvenom dresu.

Dodao je da je sve bilo dogovoreno oko transfera Jusića, ali da on nije osoba koja se za to pita, kao i to da glavni čovjek u klubu nije dao svoje mišljenje na ovaj transfer, već drugi stručnjaci.

Nogometaši Čelika još uvijek ne znaju imena protivnika s kojima će odigrati kontrolne utakmice u Turskoj, a više informacija bit će poznato po dolasku u trening kamp.