Nogomet
0

Nogometaši Čelika otišli na pripreme u Busovaču

FENA
Nogometaši Čelika danas su otputovali na pripreme u Busovaču. Šef stručnog štaba Zeničana Ivo Ištuk u ovoj fazi priprema koja će trajati devet dana, na raspolaganju će imati 23 nogometaša.

"Do početka prvenstva i derbija protiv Sarajeva 2. avgusta pred našim navijačima, mislim da ćemo se maksimalno spremiti. U odnosu na prošlu sezonu imamo podmlađen tim za kojeg vjerujem da će igrom plijeniti pozornost kako naših navijača, tako i drugih ljubitelja nogometa u BiH", pred polazak na pripreme izjavio je trener Ištuk.

Među nogometašima Čelika koji će se pripremati u Busovači nalaze se Bojan Tripić, Elvir Čolić, Damir Husić, Edis Osmanović, Armin Kapetan i Darijo Purić koji su u prelaznom roku pojačali redove ovog kluba, a na probi se nalaze i golman Ivan Petrušić i stoper Davor Klarić.

"U narednih desetak dana planiramo odigrati pet-šest prijateljskih utakmica", kaže Ištuk.

Prema posljednjim informacijama iz Čelika, ovaj klub zainteresovan je i za angažman Domagoja Abramovića, nekadašnjeg napadača Širokog Brijega.

Na pripreme u Busovaču otputovali su: Tripić, Pjanić, Petrušić, Hinović (golmani), Čolić, Jurčević, Hasanović, Husić, Marković, Moranjkić, Kapetan, Pupčević, Duvnjak, Zahirović, Gafurović, Šabić, Stupar, Osmanović, Dilaver, Hadžić, Purić, Salčinović, Klarić.