Nogomet
0

Nogometaši Čelika krenuli sa pripremama

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika danas su odradili prvi trening u okviru priprema za novu sezonu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na jučerašnjoj prozivci koja je obavljena nije prisustvovala većina nogometaša koji su nosili crno-crveni dres prošle sezone, a prema riječima šefa stručnog štaba NK Čelik Nizaha Hukića, jasnija situacija sa igračim kadrom bit će poznata do kraja sedmice kada će biti završeni pregovori sa zainteresovanima za produživanje ugovora. Hukić je još dodao da je zadovoljan spremnošću igrača.

"Danas smo odradili prve treninge, dosta mladih igrača je tu i svi su spremno dočekali ove pripreme. U narednih par dana očekujemo da se riješi situacija sa igračima kojima smo tražili da ostanu, a dovest ćemo i dva ili tri nova igrača. Malo smo u oskudici sa vremenom, ali krajem sedmice sve će doći na svoje mjesto. Naredne sedmice ćemo imati 19 igrača sa kojima ćemo krenuti u prvenstvo. Trenutno pod ugovorom imamo 11 igrača, stigao nam je Anel Dedić iz Viteza i pregovaramo sa pet igrača koji su nastupali u Čeliku, kao i sa trojicom igrača koji nisu nastupali za Čelik", izjavio je Hukić.

Iz NK Čelik još uvijek ne žele govoriti o ambicijama, ali je sigurno da se neće boriti za vrh tabele.

"O ambicijama je sigurno još rano govoriti, ali nadam se da će se i Uprava izjasniti o ambicijama narednih dana, mada mislim da se obzirom na ovu situaciju nećemo upustiti u borbu za vrh. Međutim, prošle godine smo pokazali da sa manjim ambicijama možemo postići rezultat koji može zadovoljiti naše potrebe", dodao je Hukić.

Zeničani su danas trenirali na Atletskom stadionu, a svoje pripreme u Zenici će obavljati do 8. jula, nakon čega je planiran odlazak na pripreme van Zenice gdje će odigrati pet pripremnih utakmica te generalku pred sami početak prvenstva.