Vrata za opstanak
9

Nogometaši Čelika dočekuju Borac: Gosti su u rezultatskoj krizi, ali možemo napraviti dobar rezultat

Piše: E. M.
Fenan Salčinović i Jasmin Džidić (Foto: E. M./Klix.ba)
Fenan Salčinović i Jasmin Džidić (Foto: E. M./Klix.ba)
Ekipa Čelika će sutra na Bilinom Polju ugostiti ekipu banjalučkog Borca, a na konferenciji za medije koja je održana na Bilinom Polju, crno-crveni su svjesni važnosti sutrašnje utakmice na putu ka opstanku u društvu najboljih.

Pomoćni trener Čelika Jasmin Džidić je izjavio kako je iza njegovih igrača teška sedmica te da je utakmica protiv Borca od velikog značaja zbog čega očekuju i značajnu podršku publike.

"Navijači će nam biti od velikog značaja u ovoj ključnoj utakmici gdje pobjedom otvaramo vrata opstanka u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Ekipa je trenirala u punom sastavu, jači smo za Šantića koji je odradio suspenziju, a s nama su nazad Livančić i Salčinović", izjavio je Džidić.

Dodao je kako crno-crveni tabor respektuje ekipu Borca koja je osvajala titule u mečevima protiv najboljih ekipa u BiH.

"Oni samo zahvaljujući višoj sili, gdje mislim na stanje terena, nisu završili u ligi za prvaka. U maloj su rezultatskoj krizi, ali svjesni smo da nas čeka teška i zahtjevna utakmica u kojoj voljom, željom, pameću i strpljenjem možemo napraviti rezultat", dodao je Džidić.

Kapiten Čelika Fenan Salčinović se složio s Džidićem da je Borac u rezultatskoj krizi, ali da ih to neće omesti na terenu.

"U prošloj godini, kada smo bili u sličnoj situaciji, naš ključni faktor bila je publika koja nam je potrebna i u utakmici protiv Borca kako bismo ostali u društvu najbolji, a svaki drugi ishod bi za nas bio neuspjeh", izjavio je Salčinović.

Utakmica Čelika i Borca bit će odigrana sutra u 17 sati na stadionu Bilino Polje. Čelik se trenutno nalazi na petoj poziciji s 24 boda, dok je Borac na drugom mjestu s 31 bodom.