Nogomet
0

Nogometaši BiH sutra protiv Malte

FENA
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sedmi susret kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2008. igra u srijedu u Sarajevu, gdje dočekuje reprezentaciju Malte.

Nogometaši BiH su u ovom meču veliki favoriti i trećom uzastopnom pobjedom bi dostigli Tursku na drugom mjestu tabele C-grupe kvalifiakcija. I pored činjenice da igraju sa slabijom reprezentacijom u selekciji BiH su svjesni težine susreta te pozivaju na oprez.

"Očekuje nas teška utakmica u kojoj jednostavno moramo pobijediti. Mi smo favoriti, ali moramo biti oprezni. Do pobjede možemo doći samo maksimalnim zalaganjem svih igrača. Raduje me da su i nogometaši toga svjesni pa vjerujem da ćemo odigrati kvalitetno i pobijediti", rekao je selektor reprezentacije BiH Fuad Muzurović na današnjoj pres-konferenciji.

Prema njegovim riječima nekoliko igrača se žalilo na povrede, a na jučerašnjem treningu ozlijedili su se Muslimović i Bajić. Ipak, Muzurović vjeruje da će sutra na raspolaganju imati sve igrače.

"Muslimović je povrijedio nogu, dok Bajić ima problema s leđima. Njih dvojica će biti pošteđeni večerašenjeg treninga, a vjerujem da će sutra biti spremni", rekao je Muzurović.

Strijelac prvog pogotka BiH u meču protiv Turske potvrdio je da je povrijeđen, ali je naglasio da je uvjeren da će do sutra biti spreman.

"Nije u pitanju teža povreda. Vjerujem da ću biti spreman do sutra", kazao je Muslimović.

Kada je u pitanju sastav Muzurović je kazao da ne namjerava mijenjati prvu jedanaestorku u odnosu na meč s Turskom.

"Ukoliko bude sve u redu s povredama na teren će istrčati isti igrači kao protiv Turske", rekao je Muzurović.

Susret između BiH i Malte na rasporedu je u srijedu na stadionu Asim Ferhatović Hase u 20.15 sati, a sudit će Ceri Richards iz Velsa.