Nogomet
0

Nogometaši BiH sutra protiv Hrvatske

FENA
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu će u Sarajevu odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Hrvatske. Bit će to prava prilika da selektor Fuad Muzurović provjeri formu igrača uoči kvalifikacijskih susreta s Mađarskom i Moldavijom. Muzurović je izrazio nadu da će susret proteći u prijateljskoj atmosferi, te da će BiH uspjeti doći do povoljnog rezultata.

"Mada se radi o prijateljskoj utakmici ona je za nas veoma važna, jer će to biti prilika za provjeru naših mogućnosti. Igramo protiv izuzetno jake reprezentacije koja se nalazi na sedmom mjestu FIFA rang liste. Nadam se da će susret proteći u prijateljskom tonu i u granicama fair-playa", rekao je Muzurović, kojem će ovo biti treća utakmica na klupi reprezentacije BiH u mečevima s Hrvatskom. U protekla dva duela Muzurović je pretpio poraze, a ovog puta se nada povoljnijem rezultatu.

Kapiten bh. reprezentacije Zvjezdan Misimović vjeruje da će BiH doći do pobjede.

"Igramo protiv kvalitetne selekcije koja ima dosta dobrih pojedinaca. No, ni mi nismo bez šanse. Bilo bi dobro da pobijedimo kako bi u dobrom raspoloženju dočekali mečeve protiv Mađarske i Moldavije", kazao je Misimović na press konferenciji.

Kada je u pitanju igrački kadar Muzurović je izjavio da su svi igrači, izuzev Maletića i Krunića, potpuno spremni za meč.

"Raduje nas povratak Nadarevića i Berberovića, koji su se potpuno oporavili. Kada su u pitanju Krunić i Maletić posljednju riječ će dati ljekar reprezentacije, dr. Jerlagić. No, mislim da su male šanse da oni sutra izađu na travnjak", rekao je Muzurović, koji je poželio brz oporavak bh. reprezentativcu Veldinu Muharemoviću.

Susret između BiH i Hrvatske na rasporedu u srijedu u 20.30 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase. Meč će voditi sudijska trojka iz Slovenije, s Damirom Skominom na čelu. Nogometni savez BiH u prodaju je pustio 28.000 ulaznica po cijeni 10, 15 i 20 KM.