Problemi za selektora
13

Nogometaši Austrije obavili posljednji trening uoči meča sa Zmajevima, otpao Burgstaller

Piše: N. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Austrije obavila je danas na stadionu Ernst Happel u Beču posljednji, zvanični trening uoči sutrašnje utakmice 5. kola Lige nacija protiv selekcije Bosne i Hercegovine.

Izabranici selektora Franca Fode bili su izuzetno skoncetrisani i motivisani te je jasno da će im meč protiv Zmajeva dosta značiti.

Trening je zbog povrede propustio Guido Burgstaller iz Schalkea, koji se vratio u njemački klub, a njega će najvjerovatnije zamijeniti iskusni Marc Janko.

"Ekipa ostavlja pozitivan utisak, u utorak smo prvi put trenirali kompletni. Igrači su odlučni, veoma fokusirani i optimistični pred ovu utakmicu", izjavio je Foda na današnjoj konferenciji za medije, a zanimljivo da se dotakao i druženja Edina Džeke i Marka Arnautovića u BiH nakon prve utakmice.

"Za mene to nije bio problem, obojica igrača imaju dovoljno godina te znaju šta rade. Oni ponovo mogu otići zajedno na večeru, nadam se da će to ovog puta biti nakon naše pobjede", jasan je bio Foda.

Podsjetimo, utakmica između Austrije i Bosne i Hercegovine igra se u četvrtak na stadionu Ernst Happel u Beču s početkom od 20:45 sati.