Kakve su nam šanse?
0

Nogometaše BiH čeka strahovito težak rival koji vrijedi 1,15 milijardi eura

D. P.
Englezi će biti u najjačem sastavu (Foto: EPA-EFE)
Englezi će biti u najjačem sastavu (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Engleske, rival Bosni i Hercegovini u zakazanoj prijateljskoj utakmici, najskuplja je na svijetu i sa svim svojim zvijezdama suprotstavit će se Zmajevima.
Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković potvrdio je da će naša seniorska nacionalna selekcija 3. juna igrati prijateljski duel protiv Engleske u Newcastleu. Bit će to prvi međusobni duel ove dvije selekcije ikada.

No, ono što nam je svakako velika čast, jeste da će Englezi u tom meču igrati u punom sastavu s obzirom na to da se duel igra u okviru priprema za Evropsko prvenstvo. Selektor Engleske Gareth Southgate će u toj utakmici imati na raspolaganju kompletan tim s kojim ide na Evropsko prvenstvo i tu želi osvojiti titulu prvaka.

Duel Engleske i BiH igra se samo 11 dana prije početka Eura, a kakve će igrače Southgate imati na raspolaganju, nije potrebno pobliže predstavljati.

Dovoljno je reći da se radi o reprezentaciji vrijendoj 1,15 milijardi eura, koja je prema podacima Transfermarkta najskuplja na svijetu, ispred Brazila, Francuske, Portugala i Španije.

Najskuplji engleski reprezentativac je Bukayo Saka (120 miliona eura), a slijede Harry Kane, Declan Rice i Phil Foden (110 miliona eura). Poređenja radi, reprezentacija BiH vrijedi "samo" 97 miliona eura i jasno je ko će biti favorit u tom duelu.