Aleksandar Dragović
0

Nogometaš Zvezde tvrdi da je zaslužan za Salahovu karijeru: Plašio se da ću mu slomiti nogu

D. P.
Dragović je dijelio svlačionicu sa Salahom u Baselu (Foto: FK Crvena zvezda)
Dragović je dijelio svlačionicu sa Salahom u Baselu (Foto: FK Crvena zvezda)
Nogometaš Crvene zvezde Aleksandar Dragović tvrdi da je zaslužan za razvoj Mohameda Salaha u jednog od najboljih igrača svijeta.

Dragović, nogometaš srbijanskog porijekla, koji dugo nastupa za reprezentaciju Austrije, dijelio je svlačionicu sa Salahom u Baselu. Tvrdi da je tu odigrao važnu ulogu u napretku egipatskog nogometaša.

"Pripremio sam ga za sve što ga je čekalo. Često smo na treninzima radili startove zajedno i plašio se da ću mu slomiti nogu zbog tih startova. Stoga, pripremio sam ga na težak stil igre u Engleskoj. Vidite da svakome može nauditi svojom brzinom", rekao je Dragović za Spox.

Defanzivac Zvezde je otkrio da je Jamie Vardy igrač s kojim mu je bilo najbolje igrati, ali zbog stvari van terena.

"To je čovjek poput zeca s reklama za 'Duracell' baterije. Ne može sjediti i biti miran. Bilo je zadovoljstvo igrati s njim godinu. Tokom tri dana odmora koje smo imali u Stockholmu, Vardy je oblačio kostime i upadao u radnje kako bi plašio ljude", dodao je Dragović.

Iskusni stoper u Zvezdu je stigao tokom prošlog ljeta. Prije toga igrao je za Leicester, Bayer Leverkusen, Dynamo Kiev, Basel i Austriju iz Beča.