Odlazak nogometnog Lorda
0

Nogometaš zvani skandal: Nicklas Bendtner završio karijeru i odlučio postati trener

K. H.
Nicklas Bendtner (Foto: EPA-EFE)
Nicklas Bendtner (Foto: EPA-EFE)
Bivši reprezentativac Danske i nogometaš koji se proslavio igrajući za londonski Arsenal - Nicklas Bendtner, zvanično je potvrdio da završava igračku karijeru te da je napokon shvatio kako je došlo vrijeme za kraj.
Posljednji klub za koji je igrao ovaj ponajviše kontroverzni nogometaš bio je Copenhagen, a ovaj tim je napustio u januaru 2020. godine. Kako i sam kaže, svjestan je da ovaj posao ima svoj početak, ali i svoj kraj te da smatra da će biti potrebno mnogo vremena da shvatim da je gotovo.

"Znam da ovaj posao ima kraj, a mislim da će mi biti potrebno mnogo vremena da shvatim da je gotovo. Sada moram uraditi nešto drugo što će mi dati ono što mi je dao nogomet, ovo je bio ogroman dio mog života i ne želim otići. Zbog svega toga, počinjem učiti za trenera", rekao je ovaj danski igrač.

Ovaj napadač je sa 16 godina došao u Arsenal i za prvi tim Topnika je debitovao 2005. godine. Za Arsenal je odigrao 171 meč i pri tome postigao 47 pogodaka, a tokom karijere je još igrao za Birmingham, Sunderland, Juventus, Wolfsburg, Nottingham Forest i Rosenborg.

Treba istaći i to da je za reprezentaciju Danske odigrao 81 meč i pri tome postigao 30 golova.

Kada je u pitanju privatni život ovog nogometaša, svakako da je buran način života van terena glavni razlog zbog kojeg u karijeri nije ostvario ono što se od njega u početku očekivalo, a često je bio glavna tema svjetskih medija zbog brojnih skandala koje je tokom prethodnih godina pravio.