Škotski savez bez milosti
4

Nogometaš žestoko kažnjen zbog vrijeđanja katolika, snimka potvrdila ružan napad

N. K.
Kyle Lafferty (Foto: EPA-EFE)
Kyle Lafferty (Foto: EPA-EFE)
Iskusni reprezentativac Sjeverne Irske Kyle Lafferty (35) žestoko je kažnjen zbog snimke na kojoj se vidi da u jednom izlasku koristi riječi kojima se u slengu pogrdno govori o katolicima.

Nakon tog slučaja Lafferty je odmah dobio prvu sankciju jer je bio udaljen s reprezentativnog okupljanja, a sada je stigla i odluka s još težim udarcem za ovog iskusnog igrača.

Naime, Škotski nogometni savez kaznio je Laffertyja s 10 utakmica zabrane igranja što je u njegovom slučaju bitno jer svoju klupsku karijeru gradi u dresu Kilmarnocka.

Iskusnog napadača tako čeka prilično duga pauza zbog svojih riječi za koje očito nije smatrao da će biti snimljene i da će se raširiti tako brzo.

Inače, sporan je bio izraz kojim se pogrdno označava katolike, a Lafferty ga je iskoristio kako bi verbalno uvrijedio navijača Celtica kojem se obraćao za vrijeme izlaska.

Nakon određene suspenzije iskusni nogometaš trebao bi se vratiti na teren tek u januaru, a zanimljivo da bi mu povratnička utakmica trebala biti duel protiv upravo Celtica u škotskom kupu.

Lafferty je u dresu Sjeverne Irske odigrao 85 utakmica, ima 20 postignutih golova, a selektor Baraclough je podvukao da iskusnog nogometaša još nije otpisao iz svoje ekipe.