Nikad više poruka
275

Nogometaš Željezničara skinuo parolu koju su na tribini ostavile Horde zla

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Najvatreniji navijači Sarajeva, popularne Horde zla, nikad većim brojem parola tokom sinoćnjeg derbija prozvali su Željine Manijake, a jednu su čak ostavili na tribini i nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, a skinuo ju je prvotimac Željezničara Marin Galić.

Parolama su aludirali da su navijači Radničkog iz Kragujevca i Zemuna bili u posjeti Manijacima na prethodnom sarajevskom derbiju, što je izazvalo i pažnju i ostalih navijačkih grupa u regionu.

"Nek' vas se plaši Serija B", pisalo je na paroli Hordi zla koju su ostavili na kraju utakmice, a koju je Galić skinuo tako što popeo na ogradu na sjevernoj tribini.

Inače i ova parola je vezana za navijače Zemuna Taurunum Boyse, koji su na jednoj utakmici podigli natpis "Neka nas se plaši Serija B", a najvatreniji navijači Sarajeva su tako poslali dvostruku poruku, aludirajući i na Željinu borbu za opstanak.

Inače, na Grbavici je sinoć bilo prisutno oko 11.000 gledalaca koji su napravili veoma lijep dekor i bez upotrebe pirotehničkih sredstava.

U narednom kolu Sarajevo će u još jednom derbiju dočekati Borac, dok će Željezničar gostovati Posušju.