Ogorčen suđenjem
41

Nogometaš u Španiji pobjesnio i razbio VAR monitor jer nije dosuđen penal

N. M.
Aspas baca monitor na tlo (Foto: Screenshot/Twitter)
Aspas baca monitor na tlo (Foto: Screenshot/Twitter)
Nogometaš Iago Aspas jučer je na utakmici svoje Celte Vigo protiv Seville (1:1) napravio incident, pošto je u jednom naletu bijesa bacio VAR monitor na pod i razbio ga.

Iskusni napadač kojeg ljubitelji nogometa pamte kao veliki promašaj Liverpoola, pratio je s klupe posljednjih dvadesetak minuta susreta, a pobjesnio je zbog jedna odluke sudaca.

Prvo je arbitar Alejandro Fernandez u 98. minuti dosudio jedanaesterac za Celtu i obradovao sve u redovima domaćina, ali hladan tuš uslijedio je nakon provjere sporne situacije.

Suci iz VAR sobe odlučili su da elemenata za najstrožiju kaznu ipak nema, a najteže je to podnio Aspas, koji je prišao VAR monitoru pokraj terena i bacio ga na tlo.

U jutrošnjoj izjavi je Aspas izrazio kajanje zbog svog gesta, koji bi mu vjerovatno trebao donijeti i određenu kaznu Nogometnog saveza Španije.

"Jučer sam pogriješio. Nisam smio svoju frustraciju pokazati na ovaj način. Boli me to jer to nije ponašanje kakvim želim biti primjer mladim navijačima i nogometašima Celte", napisao je Aspas na Twitteru.

Inače, Celta je vodila golom Starfelta iz 22. minute, a bod Sevilli donio je En Nesyri šest minuta prije kraja.