Obilježio utakmicu
25

Nogometaš u Portugalu oduševio pa razbjesnio navijače apsurdnom tehnikom izvođenja penala

N. K.
Trenutak kada je Jardel izveo penal (Foto: Screenshot)
Trenutak kada je Jardel izveo penal (Foto: Screenshot)
Nogometaši Feirensea i Leixoesa podijelili su danas bodove u trećem kolu druge portugalske lige odigravši neriješeno 1:1, a utakmicu je obilježio napadač domaćih Jardel Silva.

Gosti su u prvom poluvremenu bili daleko bolji rival pa su u 20. minuti stigli do zasluženog vodstva golom Oliveire. U Feirenseu su bili ogorčeni suđenjem pa je trener Ferreira bio isključen nakon dva žuta kartona zbog prigovora.

Slično se desilo i gostima na otvaranju drugog poluvremena, ali je pocvrenio strijelac gola Oliveira pa su do kraja meča igrali s igračem manje. U 65. minuti bio je dosuđen penal za domaće, a onda je uslijedio scena koja je obišla svijet.

Jardel uopšte nije uzeo zalet, već se "zaledio" prilikom zamahivanja nogom. Kada je sudija dao znak za izvođenje penala, uputio je jak udarac iz mjesta pa golman, iako je pročitao stranu, nije uspio odbraniti.

Međutim, tu nije bio kraj. U šestoj minuti sudijske nadoknade Jardel je ponovo imao šansu iz penala. Izvođenje je bilo identično, ali je udarac bio lošiji pa je golman bez problema odbranio i donio svom timu bod.

S druge strane, Jardel je razbjesnio svoje navijače budući da je u posljednjim sekundama mogao donijeti vrijednu pobjedu svom timu.