Izgubio kontrolu
41

Nogometaš u finalu afričke Lige prvaka vukao sudiju za dres, on bježao pa mu pokazao žuti karton

K. H.
Egipatski Al Ahly osvajač je afričke Lige prvaka nakon što su u uzvratnom meču odbranili prednost od 2:1 iz prvog meča protiv Wydada te s remijem rezultatom 1:1 došli do naslova prvaka. Meč je obilježila nevjerovatna situacija kada je igrač ovog kluba iz Egipta Hussein El Shahat vukao sudiju za dres.

Spomnuta situacija desila se u 41. minuti prvog poluvremena, prvi vodstvu Wydada od 1:0, a na snimku se može vidjeti El Shahat kako doslovno trči za sudijom i u nemoći da ga zaustavi i prigovori mu, rukom ga je povukao za dres i zaustavio u njegovom trčanju.

Da sve bude i komično, sudija Bamlak iz Etiopije se nakon toga okrenuo i doslovno pobjegao od ovog igrača, a kako su igrači Al Ahlyja nastavili s prigovorima, tako se i on opet okrenuo i El Shahat pokazao zasluženi žuti karton.

Jasno, da je ovakva scena viđena u nekoj od najjačih evropskih liga ili takmičenja, ovo bi bio i materijal za direktan crveni karton, no tenzije u Africi su "dimenzija više" pa je sve završilo na javnoj opomeni i utakmica je nastavljena.

U drugom poluvremenu Al Ahly je postigao gol za 1:1, a strijelac pogotka koji im je u konačnici i donio naslov prvaka bio je Abdelmonem u 78. minuti. Za Al Ahly je ovo bila 11. titule prvaka Afrike.