Ljekari
0

Nogometaš s metkom u mozgu kritično, ali stabilno

Totalsport
Doktor Ernesto Martinez (Foto: Reuters)
Doktor Ernesto Martinez (Foto: Reuters)
Nakon sedmerosatne operacije u bolnici u Ciudad de Méxicu paragvajski nogometaš Salvador Cabańas (29) nalazi se u kritičnom, ali stabilnom stanju, saopćio je doktor Ernesto Martinez, koji je izveo operaciju.

Spomenuti je ljekar kazao da ipak nije uspio izvaditi metak koji se i dalje nalazi u nogometaševom mozgu.

"Napravili bismo samo dodatnu štetu da smo ga pokušali izvaditi. Zasad ne možemo reći da je van životne opasnosti. Ali on je mlad i zdrav, to svakako pomaže", rekao je dr. Martinez.

Podsjećamo, paragvajski reprezentativac i član meksičke Club Americe ranjen je u noći s nedjelje na ponedjeljak u WC-u noćnog kluba Big Bar u Ciudad de Méxicu koji je posjetio u društvu supruge i prijatelja.

Policija je navodno uhitila dvojicu osumnjičenika za napad, čiji motivi nisu poznati, budući se prema prvim izvještajima nije radilo o pljački.

Cabańas je bio najbolji strijelac Cope Libertadores 2007. i 2008. godine, kao i paragvajski nogometaš godine i južnoamerički nogometaš godine 2007. Ukupno je za paragvajsku reprezentaciju zabio 10 golova u 44 odigrane utakmice, uključujući i njih šest u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.