Skandalozan potez
36

Nogometaš Rome sa suprugom napravio nevjerovatnu glupost, navijači traže da napusti klub

H. H.
Jordan i Sabrina Veretout (Foto: Instagram)
Jordan i Sabrina Veretout (Foto: Instagram)
Veznjak Rome Jordan Veretout (29) je nevjerovatno nepromišljenim potezom navukao bijes navijača rimskog kluba. Naime, povremeni francuski reprezentativac je tokom vikenda proslavio rođendan svoje supruge Sabrine, iako je znao da je pozitivna na koronavirus.

Veretout je otputovao u Monte Carlo na rođendansku proslavu tokom internacionalne pauze nakon što je trener Rome José Mourinho (59) igračima koji ne nastupaju za svoje reprezentacije dao mali odmor.

Dan prije zabave, Veretoutova supruga Sabrina bila je pozitivna na koronavirus i to je objavila na društvenim mrežama, ali umjesto da otkaže proslavu, pozvala je goste na svoju proslavu, a među njima je bio i Veretout.

Kada su navijači Rome vidjeli fotografije "Corona partyja" bez maske, reakcije su bile žestoke. Pogotovo kada je klub nešto kasnije objavio da je jedan igrač u klubu zaražen koronavirusom.

Navijači su brzo "sabrali dva i dva", te su odmah posumnjali u Veretouta. Službeno, Roma još nije potvrdila da je Francuz zaražen, no prema "Gazzetti dello Sport" samo su tri igrača nedostajala na treningu Rimljana.

Leonardo Spinazzola (29) koji je povrijeđen, Gianluca Mancini (25) koji je nastupao za Italiju i Veretout.

Da stvar bude gora Sabrina Veretout se nije izvinila, već je, naprotiv, u video prilozima i fotografijama objavila sve dijelove zabave.

"To je neprihvatljiva situacija, nedostatak poštovanja ne samo prema Romi, ekipi i treneru, već i prema svima koji su oboljeli od korone.

Gospođa Veretout je pozitivna i slavi ne razmišljajući o posljedicama? Je li to realno? Nadam se da će ga Roma žestoko kazniti jer je sve ovo nevjerovatno", samo su neki od komentara navijača.

Mnogi traže čak i da Francuz dobije otkaz zbog nevjerovatne gluposti koju je napravio, a nakon ovoga izvjesno je da će"dići sidro" na kraju sezone.