Veliko srce
26

Nogometaš Liverpoola snimljen kako spašava uplakano dijete s tribine tokom haosa u Premiershipu

D. P.
Domaći navijači zamalo su upali na teren (Foto: Screenshot)
Domaći navijači zamalo su upali na teren (Foto: Screenshot)
Nogometaš Liverpoola Andy Robertson snimljen je kako spašava uplakanog dječaka s tribine bijesnih navijača Nottingham Foresta u subotnjem okršaju.

Liverpool je rezultatom 1:0 slavio na City Groundu, a gol za pobjedu postigao je Darwin Nunez u 99. minuti. Bijesni domaći navijači potpuno su podivljali zbog gola koji je postignut nakon isteka sudijske nadoknade, što je arbitar dozvolio.

Navijači Nottinghama pobjesnili su na tribini i krenuli se obračunati s klupom Liverpoola, a za to vrijeme lijevi bek gostiju Andy Robertson primijetio je uplakanog dječaka koji strahuje na tribini zajedno s ostalim navijačima domaćeg kluba.

Škot je tada prišao i uzeo ga s tribine, a ispostavilo se da je u pitanju šestogodišnjak koji je brzo postao junak u britanskoj nogometnoj javnosti. Robertson je proveo igrača po terenu, a za ruke ga je držao i Jurgen Klopp.

Na snimku se čuje i kako Klopp tješi uplakanog dječaka i poručuje mu: "Suze su ponovo suhe, nema više razloga za plakanje". Dječak je iznenada postao junak i proslavio se u engleskoj javnosti.

"Možda ste primijetili nakon posljednjeg zvižduka da se mladi navijač iznenada pojavio s ekipom na terenu, a za to je zaslužna naša klupa i Andy Robertson. Bilo je dosta bijesa usmjerenog prema Liverpoolu, a sada se pojavio video kako domaći navijači agresivno reaguju prema našoj klupi", navela je Joanna Durkan na stranici navijača This is Anfield.

Šestogodišnji dječak na kraju je dobio uspomene za cijeli život, dres Harveya Elliotta kojeg je nosio tokom utakmice te fotografije s Jurgenom Kloppom i Luisom Diazom.