Tragedija
16

Nogometaš Flamenga automobilom pregazio i usmrtio dostavljača na bicklu

H. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Ramon Ramos Lima, lijevi bek brazilskog Flamenga, pregazio je biciklistu koji je radio kao dostavljač u gradu Rio de Janeiru i koji je preminuo od posljedica nesreće, javili su tamošnji lokalni mediji.

Nesreća se dogodila u oko 20.30 sati po lokalnom vremenu (23.30 srednjeevropsko) na aveniji u Bara de Tijuca, naselju u zapadnom dijelu glavnog grada Fluminensea, navodi portal Globo.

Ramon (20), pružio je pomoć i pozvao hitnu pomoć nakon sudara sa dostavljačem, ali spasa nije bilo. Kasnije je otišao u policijsku stanicu da svjedoči o tome šta se dogodilo, prenose pomenuti mediji.

Informacija je pokazala da je žrtva imala 30 godina i da je preminula dok joj je ukazivana pomoć na putu do bolnice.

Predsjednik Flamenga Rodolfo Landim, koji je ove subote ponovo izabran na tu funkciju, iskazao je tugu zbog toga što se dogodilo.

"Ne znamo ni pod kojim uslovima i šta se desilo. On je igrač za primjer, sa uzornim ponašanjem. U ovakvim situacijama očigledno je da ćemo mu pružiti svu podršku", rekao je čelnik Flamenga.

Ramon je igrač iz Akademije Flamenga, najpopularnijeg tima u Brazilu, a za prvi tim je debitovao 2018. Ove sezone je odigrao 24 utakmice za ekipu Rio de Janeira .