Samo osam slučajeva
49

Nogometaš Fenerbahčea zaradio povredu koja "nikad nije viđena kod sportiste"

H. H.
Perotti je pred početak ove sezone stigao u redove Fenerbahčea iz redova Rome (Foto:Twitter)
Perotti je pred početak ove sezone stigao u redove Fenerbahčea iz redova Rome (Foto:Twitter)
Nogometaš Fenerbahčea Diego Perotti već dugo ima problema s povredama zbog čega je sve češće van terena, a u derbiju protiv Bešiktaša zaradio je novu, zbog koje su ljekari ostali zbunjeni.

Bilo je to krajem novembra 2020. godine i od tada je Argentinac van terena. U borbi za loptu, Perotti je pao na zemlju nakon jednog duela i ostao je ležati s bolnom grimasom.

Prema tvrdnjama ljekara, Argentinac je pretrpio neobičnu povredu i puknuće tetive proksimalnog bicepsa femorisa za koju tvrde da je do sada neviđena kod profesionalnih sportista.

Sportski direktor Fenerbahčea Emre Belözoglu objasnio je rijetkost ove vrste povreda.

"Ovo je prvi put da je ovakva povreda viđena kod sportiste. U svijetu postoji osam slučajeva, a sedam od njih su izazvane saobraćajnim nesrećama. U slučaju da ode na operaciju, Perotti bi izvan terena mogao biti između tri i osam mjeseci", kazao je Emre za turski list Fanatic.

Dodatna loša vijest za Diega Perottija je ta što Fenerbahče analizira mogućnost raskida ugovora koji ističe 2022. godine.

"Morat ćemo sjesti i donijeti odluku. Ne možemo sa sigurnošću reći da će otići, ali moramo misliti o broju stranca u ekipi", kazao je Emre.

Perotti je pred početak ove sezone stigao u redove Fenerbahčea iz Rome, a u karijeri je još nastupao za Sevillu, Genou i Boca Juniorse.