Zamjerili se u prošlosti
75

Nogometaš Al-Hilala surovo iskren: Neka me Bog čuva ako Messi dođe u naš klub

K. H.
Ali Al-Bulayhi (lijevo) (Foto: EPA-EFE)
Ali Al-Bulayhi (lijevo) (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš saudijskog Al-Hilala Ali Al-Bulayhi našalio se da će napustiti ovaj klub ukoliko tim pojača Lionel Messi, a sve zbog sukoba sa Svjetskog prvenstva u Kataru.

Al-Bulayhi kaže da bi njegov status u klubu mogao biti znatno ugrožen ukoliko bi Messi stigao u klub, a razlog je to što ga je provocirao na meču Mundijala u Kataru, gdje je Saudijska Arabija u prvom kolu šokantno pobijedila Argentinu.

U izjavi za SBC, ovaj defanzivac je rekao da prva dva dana, ukoliko Messi dođe u klub, neće uopšte dolaziti u klupsku prostorije, dok se sve malo ne zaboravi.

"Ne znam šta će se desiti, ali bojim se da Messi kaže: 'Ne želim broj pet u ekipi'. Ne znam hoće li doći ili ne, ali ako dođe, neka me Bog čuva. Ako dođe, ako Bog da, prva dva dana neću dolaziti u klub dok ne vidim situaciju iz daljine i dok me Messi ne zaboravi", rekao je ovaj defanzivac.

On ugovor s klubom ima i za sljedeću sezonu, a u ovoj je odigrao ukupno 25 mečeva te postigao dva pogotka. Za reprezentaciju Saudijske Arabije je ukupno odigrao 39 mečeva.

Messi je, podsjećamo, u nastavku Mundijala u Kataru sa svojim saigračima došao do titule prvaka svijeta, jedinog trofeja koji mu je u bogatoj karijeri nedostajao.

Sada je izvjesno da će napustiti ekipu PSG-a, a uz Al-Hilal, koji mu je spreman dati platu od 400 miliona eura godišnje, pregovara i s Barcelonom, koja još uvijek traži finansijska sredstva i mogućnost da ga vrati u svoje redove.