|

Nogomet u doba koronavirusa: U Nikaragvi igrači nose maske i zaštitne rukavice

Nogomet u doba koronavirusa: U Nikaragvi igrači nose maske i zaštitne rukavice
65
K. H.
25.3.2020. u 17:36
9
komentara
65

dijeljenja
Nogomet u doba koronavirusa: U Nikaragvi igrači nose maske i zaštitne rukavice Foto: Twitter
Nikaragva je jedina zemlja s prostora Sjeverne, Centralne i Južne Amerike u kojoj se još uvijek igra nogomet, a na internetu je postala viralna fotografija igrača koji s maskama i zaštitnim rukavicama očekuju početak meča.
U Evropi su sve lige osim one u Bjelorusiji otkazane zbog širenja pandemije koronavirusa, a državnici Nikaragve pronašli su netipičan način kako bi igrače zaštitili od virusa i tokom utakmice naredili su im da nose zaštitne maske na licu i medicinske rukavice na rukama.

"Morali smo igrati i to smo uradili, poduzeli smo sve potrebne mjere, a igranje s maskom na licu je nemoguće. Igrat ćemo sve dok nam ne kažu drugačije, mi se trenutno presvlačimo u kući, tamo se i tuširamo, a tokom treninga smo gotovo uvijek razdvojeni. Na terenu je to ipak nemoguće jer je nogomet igra kontakta", kazao je Bernardo Laureiro, nogometaš Cacique Diriangena.

Fotografija nogometaša s maskama i medicinskim rukavicama nastala je na utakmici 10. kola između Cacique Diriangena i Deportiva Ocotale, a pripala je domaćem timu rezultatom 2:0.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...