Navijački neredi
30

Nogomet u Argentini: Brutalan start u lice, upotreba gumenih metaka i stotinjak privedenih

Klix.ba
Foto: Printscreen/Youtube
Foto: Printscreen/Youtube
Prvenstvena utakmica 20. kola druge nogometne argentinske lige između Los Andesa i Brown Adroguea zbog svih dešavanja tokom 90 minuta privukla je mnogo pažnje čak i u Evropi, a susret su obilježili veliki navijački neredi.

No, krenimo redom. Prvo je u 29. minuti veznjak gostujuće ekipe Martin Minadevino direktno isključen nakon brutalnog starta nad Gustavom Turracom.

O kakvom startu se radi, najbolje možete vidjeti u video prilogu, a kung-fu udarac koji se jako rijetko viđa na nogometnim terenima, srećom po protivničkog igrača, raskrvario mu je samo donju vilicu.

Tu nije bio kraj ružnim scenama, a za sve ostalo što je uslijedilo potrudili su se navijači obje ekipe. Nakon međusobnog provociranja, došlo je do fizičkog obračuna na tribinama zbog čega je meč zaustavljen, a reagovala je i policija.

Prema izvještajima inostranih medija, kordon argentinske specijalne jedinice bio je prinuđen na korištenje gumenih metaka, a epilog svega bilo je privođenje oko stotinjak navijača i jednog i drugog tima.

Meč je nakon toga nastavljen, a Los Andes je iskoristio igrača više iz prvog poluvremena i na kraju je slavio rezultatom 2:0.