Nogomet
0

Nogomet: Schuster potpisao predugovor s Realom

FENA
Prema pisanju španskih listova, njemački nogometni stručnjak Bernd Schuster potpisao je predugovor s Real Madridom i od iduće sezone vodit će Kraljevski klub.

Schuster, koji će do kraja sezone ostati na klupi Getafea, potpisao je ugovor sa zanimljivom klauzulom. Ako vodstvo Reala odustane od njegova angažmana, Schusteru će pripasti milijun eura odštete.

Bivši njemački reprezentativac na klupi Galacticosa zamijenit će Fabija Capella koji nije ispunio očekivanja čelnika Reala. Capello ima ugovor do jula 2009. godine, ali prema pisanju Asa, bliskog madridskom klubu, Capello i predsjednik kluba Ramon Calderon već su postigli dogovor i italijanski stručnjak pristao je na sporazumni raskid ugovora, a zauzvrat će dobiti jednogodišnju platu.

Schuster je jedan od rijetkih igrača koji je igrao za Real Madrid, Barcelonu i Atletico Madrid. Nedavno je u anketi provedenoj među navijačima Reala zauzeo prvo mjesto na listi željenih trenera ispred Rafe Beniteza i Josea Mourinha.

Getafe je treći španski klub u kojem ovaj njemački stručnjak radi. Trenirao je Levante i Xerez, a vodio je i Šahtar te Koln.