Nogomet
0

Nogomet: Privedeno pet navijača Feyenoorda

FENA
Francuska policija privela je pet navijača Feyenoorda, koji su izazivali nerede na utakmici Kupa UEFA-e u Francuskoj između Nancyja i Feyenoorda.

Nancy je na stadionu Marcel Picot pobijedio Feyenoord s 3:0, no susret su obilježili gostujući navijači koji su izazvali prekid koji je trajao više od pola sata. Prekid se dogodio u 80. minuti zbog nereda na tribini s navijačima Feyenoorda. U velikoj gužvi koja je nastala netko je bacio suzavac na teren zbog čega je sudac obje momčadi poslao u svlačionicu. Utakmica je nastavljena pola sata poslije, a na stadionu su ostali jedino navijači nizozemske momčadi.

U Nancy je došlo oko 2.000 navijača Feyenoorda, među kojima je bilo oko 600 huligana koji su stigli s namjerom izazvati nerede, tvrdi policija. Već na početku utakmice su probili ogradu od pleksiglasa, a zatim nastavili s kidanjem stolica i bacanjem u igralište. Oko 400 policajaca osiguravalo je utakmicu, a kada su izgredi kulminirali u 80. minuti bačen je suzavac među gostujuće navijače, što je i uzrokovalo prekid.