Nogomet
0

Nogomet: Poznati polufinalisti Kupa UEFA

FENA
Nogometne ekipe njemačkog Schalekea, rumunske Steaue, španske Seville i švicarskog Basela plasirale su se u polufinale Kupa UEFA.

U četvrtfinalnim revanš susretima ekipa Schalkea je na domaćem terenu igrala nerješeno s bugarskim predstavnikom Levskim, kojeg je u prvom susretu u Sofiji pobijedila s 3:1.

U rumunskom četvrtfinalnom obračunu bukureštanskih klubova uspješnija je bila Steaua, koja je elinimirala Rapid. Ikao su oba susreta riješena bez pobjednika (revanš 0:0, prvi susret 1:1) Steaua je otišla u polufinale zahvaljujući golu posignutom u prvom susretu.

Najveću prednost iz prvog susreta (4:1) branila je ekipa Seville, koja je u revanšu u Sank Peterburgu igrala 1:1 s ruskim Zenitom.

U posljednjem susretu engleski Middlesbrough je u sudijskom vremenu izborio nastup u polufinalu pobijedivši s 4:1 ekipu Basela, kojoj nije bila dovoljna pobjeda od 2:0 iz prvog susreta.

Prema ranije obavljenom žrijebu u polufinalu će igrati: Schalke (Njem) i Sevilla (Špa) te Steaua Bukurešt (Rum) - Middlesbrough.

Prvi polufinalni susreti igraju se 20., a revnaši 27. aprila. Finalna utakmica će se igrati 10. maja u Eindhovenu.

Rezultati četvrtfinalnih revanš utakmica:

Schalke (Njem) - Levski Sofia (Bug) 1:1 - prvi susret 3:1
Steaua Bukurešt (Rum) - Rapid Bukurešt (Rum) 0:0 - 1:1 Zenit St. Peterburg (Rus) - Sevilla (Špa) 1:1 - 4:1 Middlesbrough (Eng) - Basel (Švi) 4:1 - 0:2