Nogomet
0

Nogomet: Nova istraga o korupciji u "Calciu"

FENA
Italijanske vlasti nastavile su istragu o korupciji i namještanju rezultata u italijanskom nogometu koja je prošlog ljeta rezultirala aferom stoljeća na Apeninima te kažnjavanjem Juventusa, Milana, Lazija, Fiorentine i Reggine.

Ovoga puta na udaru se našla Messina, osam nogometnih sudaca te ponovno bivši čelnik Juventusa Luciano Moggi. Među sucima u koje je uperen prst sumnje su Paolo Bertini i Tiziano Pieri koji su proteklog vikenda sudili ligaške utakmice Reggina - Inter i Catania - Roma. Istragom je obuhvaćeno čak 48 osoba koje se sumnjiče za niz nezakonitih radnji tokom sezone 2004./05., a nakon što završi istraga državna tijela odlučit će protiv koga će podići optužnice.

Ovo je samo nastavak velike istrage koja je prošlog ljeta rezultirala mnogobrojnim kaznama i aferom neviđenih razmjera. Jedan od glavnih aktera cijele priče bio je Luciano Moggi, koji se godinama smatrao najmoćnijim čovjekom italijanskog nogometa.

No bivši vladar calcia je zbog namještanja rezultata utakmica dobio zabranu od pet godina obavljanja svih funkcija u nogometu. Juventus je kažnjen izbacivanjem u drugu ligu i oduzimanjem bodova, dok su Milan, Lazio, Fiorentina i Reggina ostali u elitnom društvu, ali su kažnjeni oduzimanjem bodova.