Turska Super Liga
18

Noć bh. nogometaša u Istanbulu: Pet startera, Milošević strijelac, a Višća asistent

N. K.
Deni Milošević (Foto: Konyaspor)
Deni Milošević (Foto: Konyaspor)
Nogometaši Basaksehira i Konyaspora podijelili su bodove u Istanbulu u okviru 15. kola turske Superlige odigravši neriješeno 1:1.

Gosti su u prvom poluvremenu bili bezopasni, a ni Basaksehir nije stvarao puno prilika unatoč tome što su dominirali na terenu.

Ipak, iz jedne takve šanse Ponck je zatresao mrežu Konyaspora i to na asistenciju bh. reprezentativca Edina Višće. Ujedno je 1:0 bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku smo gledali daleko bolju utakmicu, a tome je pridonio pogodak još jednog bh. igrača Denija Miloševića iz 63. minute, kada je glavom matirao golmana nakon centaršuta Dacija.

Basaksehir je pokušavao do kraja meča doći do novog vodstva, ali nisu imali rješenja za gostujuću odbranu i sjajnog golmana Kirintilija.

Zanimljivo da su od prve minute na ovom meču igrala čak petorica bh. igrača. Osim pomenutih Višće i Miloševića, za Konyaspor su još igrali Marin Aničić, Riad Bajić i Amir Hadžiahmetović.

Basaksehir je na drugom mjestu turske Superlige s pet bodova manje od lidera Sivasspora, dok je Konyaspor na 15. poziciji.