Travničani odbacuju optužbe
0

NK 'Travnik': 'Nismo lažirali utakmice'

Sarajevo-x.com
Nakon prenesene izjave predsjednika Siona Kristijana Konstantina da je NK 'Travnik' utakmicu lažirao pomoću jedne internet kladionice iz Azije , na travničkoj Piroti su reagirali sa čuđenjem, javlja ENI news

Travnik je na pripremama u Švicarskoj krajem juna i početkom jula ove godine odigrao šest utakmica u kojima je pet izgubio, a jednu remizirao.Radilo se o renomiranim protivnicima kojima je prvenstvo počinjalo za pet dana, a Travnik je tek bio krenuo sa pripremama i nastupao bez većine standardnih igrača .

Kapiten i sportski direktor Travnika Midhat Sarajčić nije putovao u Švicarsku na pripreme. On također demantuje bilo kakvu povezanost Travničana sa namještanjem.

  • Nisam igrao tu utakmicu, ali odgovorno tvrdim da u ovim izjavama predsjednika "Siona" nema ni mrve istine. Međutim, ako neko misli da nešto krijemo, neka istražni organi urade svoj posao. Sve se može provjeriti, nema razloga da nešto krijemo,“ kaže Sarajčić.

Trener Nedžad Selimović je u tim utakmicama isprobavao nogometaše iz Južne Amerike, Afrike, Slovenije, Italije, Srbije te juniore.

Rezultati na pripremama: Travnik - Šafhauzen 0:0, Travnik - Jang Bojs 0:5, Travnik - Vintertur 1:7, Travnik - Sion 1:4, Travnik - Ksamaks 2:3, Travnik - Servet 1:3.