Nakon incidenta
169

NK Široki Brijeg: Osuđujemo huliganski napad, navijači Aberdeena su dragi gosti i bit će sigurni

Klix.ba
NK Široki Brijeg se oglasio nakon napada kojem su bili izloženi navijači Aberdeena u srijedu navečer u Mostaru te je naglašeno da u incidentu nisu učestvovali navijači tima s Pecare, kao i da su gosti iz Škotske dobrodošli. Njima je sigurnost u Širokom Brijegu zagarantovana.

"Nogometni klub Široki Brijeg najoštrije osuđuje huliganski napad na navijače Aberdeena, koji se dogodio kasno sinoć (srijeda) na području Starog grada u Mostaru. Dio bh. medija pokušao je, nažalost, u svom poznatom stilu, u vezu s incidentom dovesti domaće navijače i njihov navodno obećani žestoki doček, što se moglo protumačiti i kako sa cijelim slučajem nekakve veze imaju navijači Širokog Brijega", saopćeno je iz NK Široki Brijeg.

Širokobriježani su se zahvalili Aberdeenu na gostoprimstvu te su obećali navijačima ovog kluba dobar provod i sigurnost na tribinama.

"Zbog svega, koristimo ovu priliku da se još jednom javno zahvalimo FC Aberdeenu i njegovim navijačima na izuzetnoj dobrodošlici prilikom gostovanja naše ekipe i naših navijača u Škotskoj i pozvati ih da budu naši dragi gosti u Širokom Brijegu na uzvratnom susretu, gdje ćemo im nastojati uzvratiti jednakom mjerom. Neki od njih već su jučer (srijeda) bili u Širokom Brijegu i ugodno se proveli, danas (četvrtak) za njih je osigurana i fan zona uz istočnu tribinu, a zajamčeni su im maksimalna sigurnost i dobar provod prije, za vrijeme i nakon večerašnje utakmice Široki Brijeg – Aberdeen, koja se igra od 20:45 sati)", stoji u saopćenju.

Podsjetimo, u sinoćnjem napadu maskiranih huligana u Mostaru povrijeđeno je nekoliko navijača Aberdeena.