Prosudite sami
107

NK Jedinstvo ogorčeno zbog kardinalne sudijske greške u meču protiv Veleža

Klix.ba
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Nogometaši Veleža upisali su sigurnu pobjedu u meču 18. kola Prve lige Federacije BiH protiv Jedinstva rezultatom 2:0, ali iz bihaćkog klub smatraju da su u meču protiv Rođenih žestoko oštećeni jer im sudija nije svirao očigledan penal.

Naime, sporna situacija desila se u prvom poluvremenu pri rezultatu 0:0 kada su gostujući igrači istrčali odličan kontranapad, a onda je u kaznenom prostoru Veleža srušen jedan igrač Jedinstva i umjesto na bijelu tačku, sudija je pokazao da se igra nastavi.

Igrači Jedinstva koji su se nalazili u blizini sporne situacije s nevjericom su gledali u glavnog arbitra, a na video klipu koji se pojavio u javnosti jasno se vidi da su gostujući igrači žestoko oštećeni u ovoj situaciji.

Sve ovo dešava se nakon velikog skandala koji je uslijedio nakon utakmice između Goražda i Veleža u kojem su gostujući igrači u više navrata žestoko oštećeni, zbog čega su na kraju i doživjeli poraz u Goraždu. Velež je uložio velike napore u žalbe nakon tog meča, čitava regija pregledala je katastrofalno suđenje iz Goražda, ali sedam dana nakon toga sudijske greške išle su direktno u korist mostarskoj ekipi.

Iz Jedinstva su najavili da će se sigurno žaliti Nogometnom savezu Federacije BiH kada naprave analizu čitave utakmice.