Nogomet
0

Nk Čelik: "Sramno suđenje Almira Alijagića"

FENA
Upravni odbor Nogometnog kluba Čelik danas je uputio saopćenje za javnost povodom, kako u tekstu stoji, "sramnog suđenja" Almira Alijagića iz Bihaća na prvenstvenoj utakmici 4. kola Premijer lige BiH Čelik – Travnik.

«U prvenstvenoj utakmici Čelik – Travnik sudija Alijagić je u više navrata svojim pristrasnim i nekorektnim suđenjem oštetio NK Čelik, a sve je kulminiralo u finišu utakmice kada je poništio regularan pogodak Hadžića, što je vidjela i cjelokupna bh. javnost sa TV snimaka; Sudija Alijagić je od kontrolora Marka Mrkića dobio ocjenu 8,2 što se karakteriše kao odlično suđenje; podsjećamo da se radi o istom sudiji zbog kojeg je HNK Zrinjski napustio utakmicu protiv Orašja. Radi se o sudiji koji je u više navrata imao vrlo problematična suđenja na terenima širom BiH», stoji u saopćenju NK Čelik.

Zenički klub od NS BiH traži da se sudija Almir Alijagić i kontrolor Marko Mrkić doživotno udalje iz bh. nogometa i upozorava da bi dalje delegiranje Alijagića za suđenje na utakmicama, moglo dovesti do incidenata sa, kako stoji, nesagledivim posljedicama.