Nogomet
0

NK Čelik optužuje sudiju za poraz u Travniku

FENA
Upravni odbor NK Čelik izrazio je danas nezadovoljstvo dešavanjima na utakmici 18. kola Premijer lige BiH u nogometu, u kojoj su Zeničani rezultatom 1:0 poraženi na gostovanju u Travniku.

U ovom klubu ogorčeni su suđenjem Marinka Jelića, sudije iz Širokog Brijega.

„Iako smo očekivali domaćinsko suđenje nismo očekivali da će NK Široki Brijeg i predstavnici u Nogometnom savezu BiH iz ovog grada, izmišljeni slučaj Džekson, koji je bio glavna tema tokom protekle sedmice, aktuelizirati i putem glavnog sudije Marinka Jelića na utakmici Travnik - Čelik. Ovaj čovjek je kao što je poznato bliski rođak predsjednika NK Široki Brijeg Zlatana Mije Jelića. Njih dvojica u tandemu, odnosno sudija Jelić na traženje predsjednika Jelića, nastoji devalvirati Čelik, kao instituciju nogometa i vrijednosti Zenice kao sportskog centra BiH“, stoji u saopćenju uprava NK Čelik.

U istom saopćenju još stoji:

„Čelik je veliki klub, ostat će i opstat će kao takav bez obzira na sve pritiske kojima je izložen od malih klubova. Ovom prilikom želimo se izviniti našim navijačima koji, kao i mi, nisu očekivali travničku blamažu sudije Marinka Jelića“.