Nogomet
0

NK Čelik: Na Bilinom polju uvjereni u pobjedu

ENI
Jesenji dio premijer nogometne lige BiH završava se narednog vikenda odigravanjem utakmica 15. kola. Derbi prvog dijela lige je u subotu 24. novembra na stadionu Bilino polje, gdje će Čelik ugostiti sastav Sarajeva. Subotnji duel starih rivala prilika je za Čelik da pobjedom okončana jesenji dio takmičenja i ostane u vrhu tabele.

"Utakmice protiv Sarajeva uvijek su imale posebnu težinu i za razliku od prethodnih sezona Čelik ovaj put Sarajevo dočekuje kao bolje plasirana ekipa i siguran sam da ćemo opravdati ulogu favorita. Iako se bordo tim u posljednje tri utakmice probudio, odnosno oporavio od nastupa u Evropi, mi ćemo dokazati da smo bolji tim i našim navijačima za jesenju podršku odužit ćemo se pobjedom.", optimista je Boris Gavran, trener Čelika.

U narednom meču crveno crni ne mogu računati na Hasanovića, zbog tri žuta kartona, dok se u tim vraća Jurčević.

"Iako je Hasanović ove jeseni bio naš najstandardniji igrač, siguran sam da njegov izostanak neće ostaviti traga i da će Armin Imamović zajedno sa Bojanom Markovićem biti neprolazan za napad Sarajeva. U tim se vraća Mladen Jurčević.“, najavljuje Gavran.

"Raspoloženje u timu je na visokom nivou, i mi spremni dočekujemo Sarajevo. Uz podršku sa tribina, pobjeda neće izostati.”, poručio je sa današnje press konferencije kapiten Nermin Šabić.

"Sa nova tri boda zadržat ćemo korak sa vodećom Modričom. Na proljeće imamo znatno povoljniji raspored, dolaze nam i Modriča i Široki, imamo utakmicu više na Bilinom polju i uključiti ćemo se u borbu za titulu.“, kazao je Šabić.

Utakmica 15. kola premijer lige Čelik - Sarajevo, igra se u subotu 24. novembra sa početkom u 13 sati. Sponzor utakmice je mobilni operater M:tel koji će podijeliti 2000 besplatnih ulaznica za navijače na Jugu - Robijaše. Uz ulaznicu Robijaši će dobiti i besplatno strat paket m:tel-a. Jučerašnjoj press konferenciji u NK Čelik prisustvovala je i portparol m:tel-a, Aida Halilović. Ona je za naredni period najavila nastavak saradnje m:tel-a i zeničkog premijer ligaša.