Igrači obećali borbu
13

NK Čelik: Klub je bio pred gašenjem, trebaju nam strpljenje i podrška navijača

Klix.ba
S obzirom na tešku situaciju koja je vladala u klubu u proteklom periodu te da je klub donedavno bio pred gašenjem, iz Nogometnog kluba Čelik odlučili su da se obrate javnosti i zatraže podršku i razumijevanje svojih navijača.

Iz kluba su objasnili da je finansijska situacija teška te da nije bilo nimalo jednostavno sastaviti ekipu i započeti pripreme za novu sezonu, a potom i takmičenje u Premijer ligi BiH.

"Zbog nesavjesnog rada bivše Uprave kluba, Nogometni klub Čelik doveden je u tešku finansijsku situaciju. Prvom redovnom sjednicom Skupštine NK Čelik izabran je novi Upravni odbor, koji shodno svojim mogućnostima, čini sve da klub ponovo stane na zdrave noge. Na kraju prethodne sezone Premijer lige BiH, igrački kadar našeg kluba spao je na tek četiri igrača koji su odlučili ostati u klubu. Angažovanim i predanim radom sadašnje uprave, naš klub danas broji 25 igrača prvotimaca, od kojih je većina potpisala dvogodišnje i četverogodišnje ugovore. Još jedna bitna stvar za napomenuti je to da nijedan igrač ne može otići iz kluba obeštećenja", saopćeno je iz NK Čelik.

Zeničani su istakli da imaju perspektivnu, ali i jako mladu ekipu, pa su od navijača zatražili maksimalnu podršku i razumijevanje.

"NK Čelik danas ima sigurno najmlađu i najperspektivniju ekipu u Premijer ligi BiH, koja je nažalost dosta kasnila sa pripremama. Međutim, ovi mladi igrači poručuju da neće dopustiti da ih taj nedostatak priprema puno omete, te najavljuju požrtvovanu borbu u svakoj utakmici. S obzirom da je većina igrača plod Čelikove škole fudbala, to je ujedno i motiv više za ove igrače, da u svome gradu i svome klubu daju posljednji atom snage na terenu. Klub još jednom poziva sve navijače da imaju strpljenja sa ovim mladim čeličnim momcima, kojima je više nego ikada potrebna što veća podrška sa tribina. Samo uz jake navijače i Čelik može biti jak. Uz baše strpljenje i visok stepen tolerancije te uz borbu igrača na terenu, rezultat će sigurno doći. Treba vremena, ovi momci neće iznevjeriti", dodaje se u saopćenju.

Naredni protivnik Čelika je Sarajevo, a utakmica se igra u nedjelju od 19:30 sati na stadionu Bilino Polje.