Nogomet
32

Njemački superkup: Klopp dobio Guardiolu u prvom obračunu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši dortmundske Borussije osvojili su prvi nacionalni trofej u sezoni 2013/14. Na svom su Signal-Iduna-Parku pobijedili minhenski Bayern 4-2 u dvoboju Njemačkog superkupa.

U posebno očekivanom meču Josepa Guardiole i Jürgena Kloppa, reprizi finala Lige prvaka, agresivniji su i bolje pripremljeni Dortmunđani pred svojom publikom letjeli do pobjede. Nakon što su lani osvojili četiri trofeja u nizu (Njemački superkup, Bundesligu, Ligu prvaka i Njemački kup), Bavarci su sada ostali praznih ruku.

Borussia je povela već u šestoj minuti nakon konfuzne reakcije gostujuće odbrane i kiksa golmana Toma Starkea, koji je branio umjesto Manuela Neuera. Pogodio je Marco Reus glavom na asistenciju Larsa Bendera, koji mu je glavom proslijedio nabacivanje Roberta Lewandowskog s desne strane.

Arjen Robben izjednačio je u 54. minuti pogodivši glavom nakon ubacivanja Philippa Lahma s desne strane. No, domaćini su odgovorili istog trena: u idućim dvjema minutama najprije je Daniel van Buyten svladao vlastitog golmana, a potom je Ilkay Gündogan povisio na 3-1 prekrasnim pogotkom nakon sjajnog solo-prodora.

Arjen Robben je u 64. minuti ponovno nakratko vratio neizvjesnost, no Bavarci nisu mogli proizvesti pritisak u završnici. Umjesto toga, Reus je s druge strane, na asistenciju Pierrea Aubameyanga (premda u ofsajd) dao gol za konačnih 4-2 u 86. minuti.

Dortmundska je momčad nakon 1989., 1995. i 1996. godine došla do četvrtog Superkupa u povijesti. Iz nagradnog fonda pripalo je klubu time 1.25 miliona eura.

Njemački nogometni superkup:

Borussia (D) – Bayern 4-2 (Reus 6, 86, Van Buyten 56-ag, Gündogan 57 / Robben 54, 64)