Izletjeli s ceste
0

Njemački novinari nastradali u JAR-u

Totalsport
Na autoputu od Johannesburga do Bloemfonteina četvorica njemačkih novinara u automobilu, iz nepoznatih razloga izletjeli su s ceste, te se više puta prevrnuli.

Dvojica su teže povrijeđeni, a od kojih je jedan još uvijek u životnoj opasnosti dok je drugi u stabilnom stanju. Preostala dva saputnika lakše su povrijeđeni. Vozilo nepoznate marke totalno je oštećeno.

Podatke je na press-konferenciji u Johannesburgu iznio dr. Jiri Dvorak, predsjednik Medicinskog sektora Međunarodne nogometne federacije (FIFA). Detaljniji podaci o okolnostima koje su dovele do nesreće, kao ni identitet stradalih, zasad nisu objavljeni. Zna se samo da nesreću nije prouzrokovalo neko drugo vozilo.

Svi se njemački novinari i dalje nalaze u bolnici u Bloemfonteinu, kamo su iz Johannesburga putovali izvještavati s prvog polufinalnog dvoboja Kupa konfederacija između Španije i Sjedinjenih Američkih Država.

Dvorak je na press-konferenciji izrazio duboke izraze zabrinutosti FIFA-ina predsjednika Seppa Blattera, koji je svim novinarima zaželio što brži i uspješniji oporavak.