{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Njemački nogometni savez suspendirao sudiju

T
22.12.2009. u 17:59
0
0
Njemački nogometni savez suspendirao sudiju
0
Njemački nogometni savez suspendirao sudiju
Foto: Ilustracija
Cetin Cevinc (27), pomoćni sudija koji je dosad mahao na utakmicama 2. Bundeslige, suspendiran je do daljnjega jer je Državno odvjetništvo u Bochumu protiv njega pokrenulo istražni postupak.
Sumnja se da je Cevinc sudjelovao u procesu namještanja ishoda nogometnih utakmica.

"Iz Ureda državnog odvjetnika saznali smo sve detalje procesa koji je pokrenut i čiji je predmet istrage uposlenik Njemačkoga nogometnog saveza (DFB). Naravno da gospodina Sevinca smatramo nevinim dok mu se ne dokaže suprotno, no dok istraga ne bude završena, zamrznut ćemo njegovo daljnje angažiranje na utakmicama pod okriljem DFB-a: kako zbog zaštite njega samog, tako i zbog zaštite DFB-a", izjavio je u utorak Rainer Koch, dopredsjednik Njemačkoga nogometnog saveza.

Državno odvjetništvo odbija zasad komentirati istražni postupak. Saopćili su tek da je 15-ero ljudi u posljednjoj akciji uhapšeno u Njemačkoj, te još dvoje u Austriji.

Sevinc je tokom jesenskog dijela sezone sudio pet utakmica 2. Bundeslige, te još pet u nižim ligama.

Ovaj je slučaj tek jedan od mnogih u nizu široko pokrenute istrage Njemačkoga državnog odvjetništva u Bochumu, koje češlja 200-tinjak utakmica za koje se sumnja da su namještene u svrhu stjecanja nezakonitih materijalnih koristi za članove kriminalne organizacije, i to u iznosu od najmanje 10 miliona eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: