Prijateljski susreti
22

Njemačka u posljednjim sekundama izbjegla poraz od Francuske, Engleska i Brazil bez pogodaka

Piše: K. H.
Njemačka - Francuska (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Njemačke pogotkom u 93. minuti izbjegla je poraz od Francuske u prijateljskom meču (2:2), a meč između Engleske i Brazila na Wembleyju završen je bez pogodaka (0:0).

Belgija je minimalnim rezultatom 1:0 savladala Japan kojeg s klupe predvodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, a jedini pogodak za Crvene đavole postigao je Romelu Lukaku u 72. minuti susreta.

Njemačka i Francuska u veoma zanimljivom meču odigrali su susret bez pobjednika, a konačni rezultat na kraju bio je 2:2. Trikolori su u vodstvo stigli u 33. minuti kada asistenciju Martiala koristi Lacazette koji postiže gol za 1:0, da bi Werner u 56. minuti poravnao rezultat na 1:1.

Francuzi su opet stigli u vodstvo preko Lacazettea u 71. minuti susreta, a kada su svi očekivali kraj meča, Stindl je u 93. minuti postavio konačnih 2:2.

Austrija je u Beču slavila protiv Ugurvaja rezultatom 2:1. Domaći su u vodstvo stigli u petoj minuti susreta kada Sabitzer postiže gol za 1:0, da bi pet minuta nakon toga Cavani vratio stvari na početak.

Konačnih 2:1 i pobjedu Austriji osigurao je Schaub u 90. mnuti susreta.

Engleska i Brazil odigrali su meč bez pogodaka.