Kvalifikacije za SP
0

Njemačka slavila u Moskvi

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Pobjedom 1-0 protiv Rusije na moskovskom Lužnikiju nogometaši Njemačke osigurali su kolo prije kraja prvo mjesto u 4. skupini eurokvalifikacija za Svjetsko prvenstvo...

Slavili su igrači Joachima Löwa 1-0 pogotkom Miroslava Klosea u 34. minuti. Prethodila mu je krasna kombinacija kratkim dodavanjima na malom prostoru, u južnoameričkom stilu. Krasno je u prostor za Mesuta Özila gurnuo Lukas Podolski, a mladi je veznjak Werdera lijepo povratnom loptom pogodio Miroslava Klosea.

Napadač Bayerna zabio je time svoj sedmi pogodak u sedmom nastupu ovoga kvalifikacijskog ciklusa, te 48. gol u 92. nastupu za reprezentaciju. Osigurao je također Nijemcima nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoameričkoj Republici. Kolo prije kraja Rusi više, s četirima bodovima zaostatka, ne mogu sustići “elf”.

Sastav Guusa Hiddinka siguran je sudionik dodatnih kvalifikacija.

Rusi su dominirali u drugom poluvremenu utakmice, no nisu uspjeli zabiti gol čak niti s igračem više nakon što je Nijemcima u 68. minuti zbog drugoga žutog kartona isključen Jerome Boateng.

Golman Schalkea Rene Adler među najzaslužnijima je za ovu pobjedu. U drugom je dijelu utakmice skinuo nekoliko nezgodnih lopti.

Kvalifikacije za SP, skupina 4:

Finska – Wales 2-1 (Porokara 5, Moisander 77 / Bellamy 17)

Rusija – Njemačka 0-1 (Klose 34)

Lihtenštajn – Azerbajdžan (kasnije)

Redoslijed: 1. Njemačka 25, 2. Rusija 21, 3. Finska 17, 4. Wales 9, 5. Lihtenštajn 2 (-1), 6. Azerbajdžan 1 (-1)