Polufinale
32

Njemačka savladala Englesku nakon izvođenja penala i plasirala se u finale U21 Eura

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Mlada reprezentacija Njemačke je prošla u finale finale U21 Eura koje se održava u Poljskoj pobjedom nad Engleskom. Nakon 90 minuta polufinala rezultat je glasio 2:2, a i nakon dodatnih 30 se nije mijenjao, te je susret odlučen penalima (4:3).

Njemačka je povela u 35. minuti kada je Selke rutinski pospremio loptu u mrežu nakon Toljanove asistencije sa desne strane. U 41. minuti rezultat je izjednačio Gray u 41. minuti nakon kornera kada se najbolje snašao u kaznenom prostoru Engleza.

Preokret Engleskoj donosi Abraham u 50. minuti susreta kada je lijepo ispratio akciju Hughesa po desnoj strani i iz peterca je poslao loptu u praznu mrežu.

Na 2:2 je glavom izjednačio Platte nakon kornera kojeg je izveo Arnold u 70. minuti. Platte je postigao i treći pogodak za Njemačku u 78. minuti, ali on je poništen zbog navodnog ofsajda iako se činilo da je bio u dozvoljenoj poziciji.

Nakon 90 minuta rezultat je ostao isti, kao i nakon dva produžetka, te se pristupilo izvođenju penala gdje su slavili rezultatom 4:3.

Za Njemačku su pogodili Arnold, Philipp, Meyer i Amiri a za Englesku Baker, Chilwell i Ward-Prowse. Šuteve sa bijele tačke promašili su Gerhardt za Njemačku, te Abraham i Redmond za Englesku.