Nogomet
0

Nizozemski kup: Alkmaar izbacio Ajax u ponovljenoj utakmici

Totalsport
Nogometaši AZ Alkmaara pobijedili su Ajax na njegovoj Amsterdam Areni u ponovljenoj utakmici osmine finala Nizozemskog kupa. Gosti su slavili s 3-2 pred oko 20.000 djece kojoj je jedino bio dopušten ulaz.

Utakmica se, podsjećamo, ponavljala jer je ona prva, koja je započela 21. decembra, prekinuta u 36. minuti pri vodstvu Ajaxa 1-0 nakon što je jedan domaći huligan utrčao na teren i napao golmana gostiju Estebana Alvarada.

I ovaj je četvrtak Ajax prvi došao do prednosti i to već u desetoj minuti pogotkom Siema de Jonga. AZ je, međutim, 20-ak minuta kasnije potpuno preokrenuo rezultat u svoju korist. Strijelci su bili Maarten Martens i Charlison Benschop.

Na poluvremenu ipak nijedna ekipa nije imala prednost budući da je u 37. minuti De Jong drugi put matirao Alvarada. Plasman u četvrtfinale gostima iz Alkmaara osigurao je u 55. minuti Rasmus Elm s bijele točke. Prije toga je Toby Alderweireld igrao rukom u kaznenom prostoru. Nizozemski kup, osmina finala: Ajax – AZ Alkmaar 2-3 (De Jong 10, 37 / Martens 24, Benschop 32, Elm 55 - 11m)